21.8.2009

Aiepäätös pysyi - Myös taiteilijat mukaan hallitukseen!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnalla on nyt jonkinlainen pohja. Nimittäin edustajisto pystyi kriisikokousten jälkeen sopimaan säännöt. Taideteollisen opiskelijoille on ollut tärkeää että myös taiteilijoilla ja muotoilijoilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua uuden yliopplilaskunnan toimintaan joka muutoin on niin teekkari ja kylterivetoista.

Kolme ylioppilaskuntaa sopi jo viime vuonna yhteisesti ns. aiepäätöksestä, joka puuttuisi ongelmaan ja takaisi kaikille opiskeljoille mahdollisuuden päästä hallitukseen. Tätä moni teekkari ei hyväksynyt, mutta lopulta kuitenkin moni taipui sen kannalle kun asiasta äänestettiin. Hyvä että näin.


Taikkilaisia kokouksessa, ei tällä hetkellä piirtämässä

Edustajistoa voinee myös kiittää päätöksestään päästää 430 äänestäjää/opiskelijaa edustavat nykyisten ylioppilaskuntien hallituksen jäsenet osallistumaan edustajistotyöskentelyyn. Edellisessä kokouksessahan heidät jäävättiin, mutta nyt jääviys poistettiin hallituksen jäsenten osalta. Valmistelu on osoittanut että alkuun oli valmistauduttu puutteellisesti eikä otettu huomioon moninaista ongelmavyyhtiä joka alun erimielisyyksistä seurasi. Esimerkiksi esteellisyydestä olisi pitänyt ehdottomasti määrätä jo vaaliohjesäännössä myös koko syksyn osalta sihteeristölle.

Ei ole hyvä juttu että edustajisto ensimmäisenä kautenaan määrää sen kuka ei saa osallistua toimintaan, vaikka on valinta on suoritettu vaalein. Tilanne on etäisesti verrattavissa siihen, että eduskunnan hallituspuolueet määräisivät määräenemmistöllä oppositiota osallistumasta eduskunnan työskentelyyn. Vaalisäännöissä tuskin vastaavaa harmaata vyöhykettä tulee enää tulevaisuudessa mutta asiasta olisi hyvä ottaa opiksi. 

Jukka Liukkonen
Punavihreät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti