20.8.2009

ayy.fi hakkeroitu



Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ayy.fi on muuttanut muotoansa juuri edustajiston kokouksen alla. Tilalle on ilmestynyt teekkarilakki. Näin humanistin järkeilyllä voisi ajatella että deduktiivinen päättely johtaisi jonnekin missä teekkareita pyörii enemmänkin.

Ehkäpä joku teekkaritoimihenkilö tai aktiivi osaa täsmentää asiaa tarkemmin? :)

Sinänsä parempaa ajankohtaa asialle ei olisi voitu valita. Säännöt olivat vaakalaudalla ja niitten mukana koko ylioppilaskunnan tulevaisuus. Säännöt saatiin kriisitoiminnalla hoidettua kasaan ja jopa hyväksyttyä. Jos toisin olisi käynyt, olisi sivustosta tullut hyvin arka asia ja eikä se olisi taatusti lisännyt neuvotteluasetelmia tai intoa.

Nyt se jäänee historian kuriositeetiksi. Nopeimmat saattavat vielä ehtiä katsomaan www.ayy.fi -sivua.



Jatkomietteitäni on: 

Tuleekohan tästä juttua Hilskan de facto ylläpitämälle alkkarit.fi sivustolle joka on sivun mukaan aaltolaisen tiedonlähde. Liukkosen de facto päätoimittama punavihreiden oma AaltoInEnglish (Aalto-yliopiston uutiset englanniksi) on julkaissut lyhyen uutisen aiheesta. Näin tarkemmin pohtien ehkä noita AaltoInEnglish uutisia pitäisi englanniksi kutsua newslet -sanalla... kuulostaa kuvaavammalta.

AYYE:n säännöt myös hyväksyttiin, mutta niistä omassa blogi-tekstissä

Cheers

1 kommentti:

  1. Hyvin päätelty, Jukka! Tilanteen stabiloimiseksi teekkarit sensuroivat AYY.fi -saitin ja laittoivat tilalle tupsulakin. Mustalla tupsulla on näet todettu olevan mieltä rauhoittavia vaikutuksia, mikäli kokous olisi mennyt huonosti...

    Kokous oli kuitenkin aivan mahtava ja "hakkeroinnilla" saattoi myös olla tekemistä TKY:n palvelimelle tehtäviin korjausoperaatioihin, joissa web-palveluita ajettiin yksitellen alas serverin muistinvuoto-ongelman selvittämiseksi. Tällä välin selaimessa näkyi ainoastaan palvelimen oletus-faviconin tiedosto, joka sattuu olemaan kyseinen teekkarilakki. (Mm. TKY.fi-sivusto toimii samalla palvelimella.) Ongelman aiheuttaja lopulta löytyi, mutta vikaa ei valitettavasti ole saatu vielä korjattua.

    Aina ei ole helppoa, kun itse tekee. Pakko myöntää, että ajoitus ja kyseinen kuvatiedosto kruunasivat muutenkin hankalan vikatilanteen vaikutukset. Useampi henkilö työskentelee asian parissa tälläkin hetkellä, joten uskaltaisin sanoa, että teemme parhaamme asian paikkaamiseksi. Pahoittelut kuitenkin palvelukatkoksesta!

    Spoilerina kerrottakoon, että AYY.fi uudistetaan täydellisesti viikon, parin sisään. Kannattaa siis käydä ihailemassa päteviä vaaliehdokasnaamoja vielä kun ehtii. ;)

    VastaaPoista